berkensap SoSeve

100 % zuiver en vers

Het levende sap…

Berkensap is een buitengewoon bijzondere drank, recht van de boom in je glas. Een flink uit de kluiten gewassen berk die deel uitmaakt van een magnifiek, beschermd bos, kan ons toch alleen maar goeds bezorgen?

Jawel, en dat zal jou op deze site duidelijk worden: Sosève is goed voor jou! Sosève herstelt, mineraliseert en ontgift. Met Sosève keer je terug naar de bron.

Maak je leven sappiger
berkensap oogst

Ons bos…

Sandrine Malice ontdekte een uitgestrekt berkenbosgebied dat deel uitmaakt van een beschermde zone: Natura 2000. De bodem is er rijk en van vervuiling is geen sprake.

Door deze “ontmoeting” met duizenden berken ontstond het idee voor het Sosève-project: hét Belgische berkensap, 100 % zuiver, 100 % vers, zonder enige toevoeging.

In het bos, daar sijpelt het sap ;o)

Sandrine Bétulicultrice

Sandrine MALICE heeft van makkelijk en toegankelijk welzijn haar drijfveer gemaakt en wil er zo veel mogelijk mensen van laten profiteren.

Haar passie voor voeding, haar opleiding in de voedingsleer en de methode van France Guillain hebben haar veel geleerd over de voordelen en weldaden van de natuur. Als je haar ontmoet en met haar spreekt, besef je hoeveel goeds je voor jezelf kan doen. En pas op: het is besmettelijk ;o)

Valérie Bétulicultrice

Valérie laat er geen gras over groeien. Ze gaat meteen naar de essentie. En dat heeft zo zijn effect.

Omdat ze in haar visie geloofde en haar wilde steunen, sloot ze zich aan bij haar zus om haar projecten te helpen realiseren. De rest is organisatie: een koele ruimte installeren, een plan opstellen, de oogst organiseren, paletten en een heftruck aanschaffen …

Valeria Bétulicultrice

Valeria is gespecialiseerd in alles wat met biovoeding te maken heeft. En dat is buitengewoon veel. Niet verwonderlijk dat Sandrine haar heeft gerekruteerd om het team te versterken.

Zij weet het juiste moment te bepalen. Ze hoort het sap in de stam stijgen en zorgt voor de mooiste oogst die je kan dromen.

berk

Ons berkensap…

Het sap van onze berken is voor de volle 100 % zuiver. Recht van de boom in ons glas. Er komt geen stikstof, alcohol, bewaarmiddel of pasteurisatie aan te pas. Dat maakt ons berkensap UNIEK in België. Ons sap is ongelofelijk rijk aan mineralen, oligo-elementen, aminozuren, vitamines en suikers.

De boom haalt via de wortels zelf water uit de grond. Zo komt het sap in de stam terecht. De van nature lichte, onvergelijkbare smaak zal met het lactofermentatieproces mee evolueren. Zo verandert het sap voortdurend, en de weldoende eigenschappen ervan ook.
Een magische drank, dat zeiden we toch!

Door de verpakking kan je ons sap lange tijd bewaren. Het bevat gegarandeerd geen bisfenol A en geen ftalaten. Na opening kan je het nog twee maanden in de koelkast bewaren.

We hebben het BIO-label en binnenkort ook ECOCERT!

Maak je leven sappiger

Hier moet je zijn voor ons magisch sap!

Onze oogst

  1. Elke lente stijgt het sap op van de wortels in de stam. De natuur beslist wanneer. Tegen het einde van februari staat ons team klaar.

  2. Om het sap te oogsten, maken we een gaatje in de boom. We tappen het stijgende sap af. Dat druppelt een aantal dagen lang, een beetje zoals water. 

  3. We gieten het sap in flessen die goedgekeurd zijn door het FAVV.

  4. We gieten het sap zorgvuldig over in BIB’s (Bag in box) van 2 of 5 liter, zonder ook maar iets toe te voegen.

  5. De stevige berken die we hebben uitgekozen, verzorgen we met een verband, zodat de wonde goed dichtgroeit en de bomen kerngezond blijven.

berkensap oogst

De berken lijken te neigen naar het oneindige. Ons respect voor hen.

jouw kuur

Berkensap is uitstekend om een kuur te volgen. Maar niet alleen daarvoor! Alles wat berkensap bevat, is bijzonder. Ervan drinken is dus sowieso weldadig. Je mag er dus gewoon regelmatig van drinken.

Het drinken van berkensap als kuur doe je zo’n 21 dagen lang: elke dag 25 cl in drie porties, buiten de maaltijden en op kamertemperatuur.

Bij jou in de buurt

Geef een plaats of postcode